Vabilo na okroglo mizo na F3ŽO - »Podpora samostojnemu življenju doma s sodobnimi storitvami in naprednimi tehnološkimi rešitvami«.

Vabimo vas, da se udeležite okrogle mize z naslovom »Podpora samostojnemu življenju doma s sodobnimi storitvami in naprednimi tehnološkimi rešitvami«, ki bo v sredo, 2. oktobra, ob 9.30, v dvorani M3 Cankarjevega doma v Ljubljani.
Okrogla miza se bo odvijala v okviru strokovnih prireditev 19. Festivala za 3. življenjsko obdobje, v soorganizaciji s Slovenskim društvom za medicinsko informatiko.

 

Na okrogli mizi, ki poteka v okviru strokovnih prireditev 19. Festivala za tretje življenjsko obdobje, bodo sodelovali naslednji gostje:

  • ga. Gabriela Korže, atašejka SPBR, Predstavništvo RS v Bruslju, Min. za zdravje RS
  • dr. Katarzyna Broczek, dr. med., spec.int.med., geriatrije in medicinske rehabilitacije, Geriatrična klinika, Univerza v Varšavi
  • dr. Micaela Seemann - Monteiro, dr. med., direktorica National center for telehealth, SNS24, Portugalska.
  • mag. Kristina Kuhanec - Tratar, v.d. direktorice Direktorata za dolgotrajno oskrbo Ministrstva za zdravje RS (še ni potrjeno)
  • dr. Simona Hvalič - Touzery, Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.

Uvod: dr. Drago Rudel, Slovensko društvo za medicinsko informatiko (SDMI).
Moderator: mag. Neja Samar - Brenčič, Zavod IZRIIS, Ljubljana.

Iz vsebine:
Napredne tehnološke rešitve integrirane v storitve za starejše in eZdravje lahko nadomeščajo nekatere vsakodnevne oblike pomoči osebam, ki jih le-te prejemajo v domačem okolju ali izven njega. Hkrati odpirajo možnosti za popolnoma nove storitve, ki jih brez teh rešitev ni mogoče izvajati in so koristne tako za uporabnike, skrbnike, izvajalce storitev in druge deležnike v sistemu zdravstvenega in socialnega varstva. Na prilagojen način lahko podpirajo osebe, ki potrebujejo npr. večjo stopnji varnosti, podporo pri ohranjanju zdravja, imajo težave s spominom, organizacijo dnevnih aktivnosti ali orientacijo. Z uporabo sodobnih storitev in rešitvami si olajšajo življenje, povečajo stopnjo samostojnosti in kakovost življenja. V pomoč so lahko tako osebam, ki se soočajo s temi izzivi, kot tudi njihovim oskrbovalcem in strokovnim delavcem, ki so vključeni v njihovo oskrbo.
Na okrogli mizi bomo predstavili nekaj dobrih praks evropskih konzorcijev, pogledali, kakšna je evropska dimenzija razvoja, kako napredujejo na Portugalskem in na Poljskem in kako pri nas v Sloveniji. Na osnovi tega želimo pripraviti pobude za MZ in MDDSZEM.

Prijave: neja.samar-brencic@izriis.si; GSM +386 31 691 119.

Pridružite se nam

Pridružite se nam

 
Svoje predloge, ideje, komentarje, mnenja in stališča o vsebinah s področja aktivnega in zdravega staranja posredujte s pomočjo spodnjega obrazca.