Vabilo na dogodek: »Digitalna pomoč srebrnim letom«

Vljudno vas vabimo na dogodek projekta Pharaon »Digitalna pomoč srebrnim letom«, ki bo potekal 18. in 19. maja 2022, v prostorih Alma Mater Europaea (Neubergerjeva 31, 1000 Ljubljana). Dogodek Digitalna pomoč srebrnim letom je umeščen v čas, ko se delež starajočega prebivalstva v Sloveniji zelo povečuje in ko je javno zdravje postavljeno v središče pozornosti celotne družbe po svetu.

V okviru projekta Pharaon Pilotni primeri za zdravo in aktivno staranje želimo zagotoviti podporo starajočemu se prebivalstvu v Evropi z integracijo digitalnih storitev, naprav in orodij v odprtih platformah, ki jih je mogoče takoj uporabiti, obenem pa ohraniti dostojanstvo starejših odraslih in povečati njihovo neodvisnost in varnost. Pharaon je EU projekt, ki se izvaja v petih evropskih državah. Namen slovenskega dela projekta je na podlagi definiranih potreb starejših odraslih (stanovalcev domov za starejše občane) pridobiti ustrezna tehnološka orodja za pomoč pri samostojnem življenju, pri zmanjšanju socialne izolacije in izboljšanju dobrega počutja. Zato je v projekt vključenih več digitalnih orodij, vključno s TV komunikacijskim sistemom, pametnimi zapestnicami in senzorji ter pametno analitiko, ki bo integrirana za zagotavljanje prilagojene in optimizirane zdravstvene oskrbe.

Z namenom ozaveščanja pomembnosti te teme in povezovanja s strokovnjaki v Sloveniji, ki se s to temo ukvarjajo, organiziramo dogodek Digitalna pomoč srebrnim letom. Na dogodku bomo predstavili trenutno stanje v domovih za starejše občane v Sloveniji in po svetu, projekt Pharaon, tehnološke rešitve za domove za starejše občane, potrebe starejših odraslih, primere dobrih praks iz Slovenije in sveta ter različne projekte/raziskave na področju starajočega prebivalstva. V okviru dogodka bomo organizirali tudi okroglo mizo, kjer se bomo pogovarjali o dobrih praksah in nakazali inovacijske poti na področju starosti prijaznih domov.

Dogodek bo brezplačen. Prosimo vas, da se prijavite na tej povezavi

Rok za prijavo na dogodek je 5. 5. 2022.

Dodatne informacije o dogodku: pharaonslovenija@gmail.com

Vabilo. 

V okviru konference je bil izdan zbornik z naslovom Digitalna pomoč srebrnim letom. Dokument je dosegljiv preko naslednje povezave.

Več o projektu Pharaon si lahko preberete na uradni spletni povezavi projekta  in na spletni stani NIJZ.

 

Pridružite se nam

Pridružite se nam

 
Svoje predloge, ideje, komentarje, mnenja in stališča o vsebinah s področja aktivnega in zdravega staranja posredujte s pomočjo spodnjega obrazca.