Projekt ASTAHG dosegel cilj

16. aprila 2021 se je uradno zaključil mednarodni Projekt ASTAHG »Mednarodno upravljanje aktivnega in zdravega staranja v alpskem prostoru«. Projekt se je pričel 16. aprila 2018, sodelovalo je devet projektnih partnerjev in dvajset zunanjih opazovalcev. Podpiral ga je program Interreg Alpine Space, ki ga financira Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

Skozi triletno obdobje je NIJZ ASTAHG ekipa, s podporo Mojce Gabrijelčič Blenkuš in pod koordinatorstvom Andreje Mezinec in Monike Robnik Levart sodelovala in podpirala cilje projekta.

Ponosni smo, da sta goriška in gorenjska regija postali »del ASTAHG zgodbe«. Opravljenih je bilo veliko aktivnosti, ki jih je vodja projekta na zaključnem sestanku strnila v predstavitev, dostopno na naslednji povezavi.  

Dovolimo si izpostaviti, za nas najpomembnejše:

  • Poročilo raziskave o mnenju deležnikov na področju AZS, ki je dostopno na naslednji povezavi
  • Poročilo prvega srečanja deležnikov v okviru projekta ASTAHG, Gozd Martuljek, dostopno na naslednji povezavi 
  • Poročilo drugega mednarodnega srečanja deležnikov v okviru projekta ASTAHG, ki je potekalo on-line v angleškem jeziku in je dostopno na naslednji povezavi
  • Ter zaključno poročilo "Izbrane ugotovitve pridobljene z intervjuji izbranih deležnikov na področju aktivnega in zdravega staranja v alpskem svetu (goriška in gorenjska regija)", ki je dostopno preko naslednje povezave.  

Na spletni strani ASTAHG Alpine Space  so objavljene tudi ključne aktivnosti, ki smo jih skupaj s projektnimi partnerji v triletnem obdobju projekta pripravili.

Zavedamo se, da brez deležnikov delo NIJZ ASTAHG ekipe, ne bi bilo toliko vredno! Zato se vsem najlepše zahvaljujemo in sporočamo skupaj zmoremo več!

Pridružite se nam

Pridružite se nam

 
Svoje predloge, ideje, komentarje, mnenja in stališča o vsebinah s področja aktivnega in zdravega staranja posredujte s pomočjo spodnjega obrazca.