Slovensko zdravstvo z veliko inovacijami, vendar z malo dolgoročnih in celovitih ukrepov

Center za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede UL je v oktobru 2018 v Ljubljani gostil 6. mednarodno strokovno srečanje v okviru evropskega projekta ITHACA (InnovaTion in Health and Care for All). NIJZ je na dogodku predstavil stanje rešitev eZdravja v Sloveniji.

 

Evropski projekt ITHACA (InnovaTion in Health and Care for All), ki ga izvaja devet evropskih regij, katerih skupni cilj je večja politična podpora uvajanju inovacij na področju zdravstvene in socialne oskrbe. Tuji strokovnjaki so po srečanju podali tudi oceno stanja slovenskega zdravstva in oskrbe na podlagi predstavitev in ogledov nekaterih zdravstvenih referenc. Skupna ocena je, da se vse države lahko zgledujejo po Sloveniji, ki ima edina strategijo aktivnega staranja, vendar poudarjajo, da številne inovacije in pilotni projekti prihajajo s strani nevladnih organizacij in podjetij, ki so pri celovitem uvajanju v zdravstveni sistem pogosto prepuščeni sami sebi.

Predstavitev Stanje rešitev eZdravja v Sloveniji je dosegljiva na naslednji povezavi.

Celotno sporočilo za medije si lahko preberete na nasledni povezavi.

 

Pridružite se nam

Pridružite se nam

 
Svoje predloge, ideje, komentarje, mnenja in stališča o vsebinah s področja aktivnega in zdravega staranja posredujte s pomočjo spodnjega obrazca.